WTC de Amstel / NCK Dronten 2016

Knappe prestaties NCK Dronten 2016

A-ploeg met Marc Veldt, Gijs Jorna, Joost Mouris (begeleiding), Max Van de Water, Koos Jeroen Kers, Auke Broex (begeleiding), Daan de Groot en Martijn Veling.

Op 1 oktober is het Nederlands Kampioenschap Ploegentijdrit verreden in Dronten. De Amstel deed mee in alle categorieën. Nieuw dit jaar was de deelname in de bedrijvencompetitie. Met team ZAAF werd een achtste plek gehaald.
De jeugd presteerde heel goed en eindigden met een zesde plaats slechts op 34 seconden van de winnende ploeg.
Hierna werd het parkoers verlengd naar 34 kilometer en mochten de junioren/nieuwelingen aan de bak. Met de relatief jonge ploeg werd een knappe negende plaats bereikt.
De dames reden hetzelfde parkoers en werden ook negende. Riejanne Markus hield het tempo hoog, waardoor Lisanne, Aagtje en Lotte flink aan de bak moesten.
Het slotstuk van de dag was de eliteploeg. Met drie belofterenners ook een relatief jonge ploeg. Met de 15-de plek konden ze tevreden zijn.
WTC De Amstel eindigde met haar A-, B-, en C- ploeg als gedeeld tweede op het overall kampioenschap: met 33 punten (15e in de A, 9e in de B en de C) werd De Amstel met één puntje geklopt door de NWVG en eindigde men gelijk met De Jonge Renner als tweede. Een prestatie om trots op te zijn.

Afsluiting wegseizoen 2016

Op zondag 2 oktober heeft WTC De Amstel het wegseizoen afgesloten. De regen gooide roet in het fietsprogramma, maar het inderhaast op poten gezette Plan B pakte goed uit.
Na de inloop met koffie/thee/limonade en gebak werden de aanwezigen aangenaam beziggehouden met een heuse ‘WTC De Amstel Wielerkwiz’ die te elfder ure in elkaar was gezet en waarbij de deelnemers via hun mobiel en het programma ‘Kahoot’ de antwoorden moesten geven.

Daarna was het tijd voor het officiële gedeelte; de huldigingen. Wilfred Bos, coördinator Jeugd noemde verschillende Jeugdrenners en hun prestaties en uiteraard werd Tyler Eyk nog eens extra in het zonnetje gezet voor zijn winst in het Nederlands kampioenschap categorie II.60

Zoals elk jaar werd ook dit jaar weer de Jeugdstimuleringsprijs uitgereikt; niet bedoeld voor de renner met de meeste overwinningen, maar juist voor de renner die zich onderscheid door inzet, enthousiasme en doorzettingsvermogen. De prijs was dit jaar voor Flore van der Grinten.

Daarna werd Wilfred zelf in het zonnetje (en de bloemetjes) gezet. De afgelopen 10 jaar was hij verantwoordelijk voor de coördinatie van de succesvolle reeks interclubwedstrijden voor de Jeugd die de renners kans biedt laagdrempelige wedstrijden te rijden in de regio en vanwaaruit ze kunnen doorgroeien naar de landelijke KNWU-wedstrijden. Wilfred heeft aangegeven met deze coördinatie te stoppen.

Vervolgens gingen de spots op de opvallende prestaties van de overige categorieën: de bij elkaar bijna honderd overwinningen van Amstelrenners (zie de podiummeter elders in deze Nieuwsbrief), het sterke Nieuwelingen-collectief van De Amstel, de winst van Sebastiaan Pot in een klassieker uit de Topcompetitie, het vierde (of was het derde?) Olympische optreden van Tim Veldt, en zijn mooie carrière, en natuurlijk de 10 (inmiddels 11) overwinningen van Dylan Groenewegen inclusief die ene hele mooie. Het bestuur maakte dan ook van deze gelegenheid gebruik om bekend te maken dat Dylan is benoemd tot Lid van verdienste van WTC de Amstel.

Tot slot werden de Renner van het jaar en de Jongere van het jaar (Nwl/Junioren) bekend gemaakt. Enzo Leijnse werd tot Jongere van het jaar gekozen; als 1e jaars Nieuweling zette hij nationaal, maar ook internationaal, een aantal opvallende prestaties neer in zowel eendaagse als meerdaagse koersen. Ook zijn aanvallende manier van koersen werd genoemd.

De Renner van het jaar werd een renster; Riejanne Markus. Zij reed zich dit seizoen nationaal en internationaal in de kijker in grote meerdaagse wedstrijden en haalde topklasseringen in U23 wedstrijden. Dat werd beloond met een transfer van haar huidige ploeg Liv-Plantur naar Fortitude Pro Cycling, de nieuwe ploeg van Marianne Vos en – terecht – met de uitverkiezing tot Renner van het jaar van WTC De Amstel.

Daarna was het tijd voor de smakelijke pasta’s van Pasta Joe die al urenlang voor het clubgebouw in zijn rollende keuken in de weer was en stond te popelen de magen van de hongerige wielrenners en hun aanhang te vullen. De programmawijziging had gelukkig weinig renners thuisgehouden. Veel renners van jeugd tot en met elite waren aanwezig en genoten van een geslaagde afsluiting van het seizoen.